Wednesday, October 29, 2008

~~~~......MAJLIS AKAD NIKAH......~~~~ ~~..MOHD.KHAIRUL..&..NASUARIANI..~

ermmm.. cerita yg amat panjang.. tatau macam mana nak mula.. ok la.. dimulakan dengan bismillah.. semoga aku KURANG menipu dan KURANG menokok tambah cerita.. haha...




hari sabtu lepas, 25oktober2008, kitorang bertolak dari umah kerol ke pahang lebih kurang jam 6ptg... ermm..setelah FIZA MENG'KENSEL'KAN KEHADIRAN BELIAU, aku pun terpaksa la pegi dgn famili kerol (dgn muka tak malu..haha)

jalan jam giler.. sakit kepala hotak aku..minyak cap kapak jd teman setia.. sampai kat mengkarak, pahang tu lebih kurang jam 1045 malam..lebih 4 jam perjalanan kitorang tau..huhu... korang imagine la sendiri mcm mana sengetnya tudung aku, mabuk + muntah2 kalah org ngandong.. argghhhh...

pastu, mengikut perjanjian awal, aku akan tido umah kak yani, tapi kerol tak kasi.. mcm2 la alasan dia..siap sogok aku dgn ceklat ferero rocher.. huhu.. tau kenapa dia tak kasi tido umah kak yani?? sbb..aku kena jadi bibik dia.. cocok bunga telur, streka baju pengantin, streka alas dulang hantaran, basuh kawah,kuali, dll....


walaupun aku senyum & buat peace..sebenarnya takder la ikhlas sgt cocok bunga telur tu...huhu


lepas dinner yg sedap giler kat umah sedara kerol tu, tibalah acara berinai.. mak kerol pakaikan inai tu without spek mata.. maka, imagine sendiri la tgn kerol tu bertompok2.. haha.. lepas tu, ngantok tido... esok, KEROL & YANI's BIG DAY....
Pagi tu, 26 oktober 2008 - sehari sebelum DEEPAVALI.. semuanya mcm rilex je.. aku je kalut..cocok bunga telur..streka alas tray hantaran..
kerol dgn abg dia sebok masukkan BUTANG BAJU MELAYU YANG GLAMER
(kepada sesiapa yg berminat, bleh contact saya..saya tau mana nak cari butang tu..hehe)
dah setel semuanya.. kami pun berangkatla ke masjid (apa ek namanya??lupa la..yg pasti sebelah kubur tu..)
(brooch atas songkok kerol tu aku punya tau.. butterfly lagi.. member nak kawen,bagi la pinjam..glamer sket..haha.. MALATOP !!!)
ni gambar kenang-kenangan kat felda apa ek? tenteram, jenderam? lebih kurang la bunyi nyer.. huhu..


DI MASJID...

ketibaan pengantin perempuan...
ketibaan pengantin lelaki...
(yg terpaksa amik wuduk sekali lagi kat masjid tu sbb KENTUT dlm keta.. kononnya nervous.. tapi mmg dia bedal nasik lemak pagi tu mcm org kebulur semacam je..busuk keta tu.. hilang bau perfume aku.. huh!!!!)
dalam masjid tu, sebelum akad nikah, tok imam tu baca la sket tazkirah, khutbah2 nikah.. seb baik dia tak suruh kerol senaraikan rukun nikah, rukun islam, rukun iman, rukun negara & PIPP.. tu blom tonggak 12.. kalu tok imam tu tanya, sure kentut skali lagi mamat tu.. muahahhaaa...
macam biasa, bila org bagi khutbah, kerol buat muka..gelak2 la..ntah apa2.. nak kawen ke tanak mamat ni.. bila nak akad nikah, bleh plak dia tanya mcm2 soklan kat tok imam tu.. banyak btoi songeh mamat ni.. huh..
tapi, Alhamdulillah, dengan sekali lafaz je, kak yani SAH menjadi milik kerol.. berkat usaha yg bersepadu menghafal lafaz akad tu sepanjang perjalanan dari KL ke pahang.. (that's why aku muntah tu..huhu).. memula tu, risau gak dia kena ulang, sbb sebelum tu dia dok gelakkan Lan Petpet (senario) tu akad nikah sampai 4 kali baru sah.. hehe.. tapi, OK la.. mamat ni kan poyo.. slalu over confidence..
TAPI.. KORANG NAK TAU TAK, TANGAN KEROL SHIVERING TIME UPACARA BATALKAN AIR SEMBAHYANG TU.. hehe.. NERVOUS KE? KETAQ GILAA.. AKU INGAT PARKINSON .. hahahhahaaaa....cantik tak lengan baju kerol ni.. hehe.. kepada sesiapa yg berminat, sila hubungi saya untuk mendapatkan address tempat nak streka batu bling-bling ni.. GLAMER NYAH... hehhe..
ni gambar kerol tgh sain apa ntah.. aku tatau la.. tanya dia.. org yg dah kawen tau kot amenda surat tu.. sijil nikah kot.. awat besaq sgt?? kompius...

ni gambar cincin diorg.. ermm.. cantik...
penyerahan mas kawen.. RM22.50.. tunai..
ni antara gambar2 hantaran diorang..





rasanya cukup la sampai kat sini cerita time nikah kerol & kak yani.. time sanding nanti2 la kita citer ek.. server tak bagus la.. tak leh nak upload gambar.. susah btoi pakai broadband ni..lembab.. nanti la balik seremban kta update citer time sanding plak ek.. hehe..


ANYWAY, SELAMAT PENGANTIN BARU BUAT KEROL & KAK YANI..
SEMOGA BERKEKALAN KE AKHIR HAYAT...
kepada kawan2 yg lain..tunggu kta update citer time sanding tau.. banyak nak ngumpat ni.. especially pasal...
panglima yg berkeris memakai baju kaler PINK..
hehehehe.....

7 comments:

Khairul said...

dengan Assalammualikum WBT kita bersua lagi dengan aku sudah memegang title sumai...huhu....(tanggungjawab besar tu...)

Pertamanya, ALHAMDULILLAH. SYUKUR YANG TERAMAT SANGAT KEPADA ALLAH SWT dengan limpah dan izinnya semua kada' dan kadar ini berlaku.

Dimulakan dengan segala kebaikan dan diakhiri hendaknya dengan segala kebaikan juga.

TERIMA KASIH YANG AMAT SANGAT kepada semua yang telah mendoakan kebahagiaan kami. Dari awal perkenalan....pertengahan perhubungan....sehinggalah ke acara majlis pertunangan dan perkahwinan berlangsung dengan sangat baik atas izin ALLAH YANG MAHA AGUNG SAMPAI SEKARANG.

Harap dengan sangat kami juga semoga doa-doa kalian semua akan terus mekar dan bersemadi hingga akhirnya. Amiin. Ni rasa feel semacam jer....

Tak leh tulis panjang2...cik yani sedang masak mee goreng....adakah aku akan membesar selepas ini??? Nantikan....heheh

Special thanks to eveybody...who pray for us, helping us etc

Terima Kasih MAK dan ABAH,I Love You So Much!!!
Izi, fuza n naem no words can describe on yr commitment...
Fellow staffs, members, lecturers, friends, jiran-jiran...

May ALLAH blessed us....

laila kamilia said...

weh...awat panjang sangat ucapan pengantin ni? fuza ada intak bg ucapan ke?

marfuza said...

kita tak mintak pon...
ishh.. makan ruang btoi speech dia ni.. hahaha..

zook said...

perwakilan tetap memilih warna pink.......ahli2 persatuan mengucapkan tahnie kepada uols....chanteque manik2 itew...owhh uols kan anak murid ostat dolah...."apa ni manik2 nih..ni kerja **&^%%$## nih....

SimplyFantastic said...

Selamat Pengantin Baru Semoga Bahagia ke Akhir Hayat...

Mmg ko pandai memilih tema.... seswai sgt... tp bila dipadankan dgn susuk tubuhmu yg "sasa" itu... seperti baju kawin yg disangkut kat hanger.... lariiiii

anyway tahniah... siapla wife ko wajib masak bubur asyura yg menyeremkan sbg santapan hari minggu....

kucing marau tajarungkup
tajrungkup hige taweng
tajarungkup tajariweng
kepohonan wadai kipeng

apa tu?

zook said...

baju kawen disangkut ke hanger???.....merk tergelak bagai nih

laila kamilia said...

wei...sejak kawin ni sibuk banar....mana balasan emel dariku???